EDIX Soft Tree Saddles

 Ik wilde dit stukje van een collega zadelpasser, over de meetresultaten toch delen op de website, omdat het een erg interessant stukje is over de zadels! Bron van dit verhaal in Facebook en Instagram! 


De EDIX softtree zadels testen met geweldige resultaten!

Het dagelijkse werk van Yvette van Amelsvoort met haar bedrijf Paardenmeter
. nl, is het detecteren van afwijkingen bij paarden door middel van professionele meetapparatuur.

Meten is weten

Yvette bezit een FLIR T530, een moderne camera die bijzonder geschikt is voor veterinaire thermografie. Problemen die anders verborgen zouden blijven, kunnen worden gevisualiseerd door middel van deze thermische beeldcamera. Alles wat uit balans is, pijnlijk of ontstoken is in een lichaam, waar weefselschade is, straalt warmte uit naar de huid. Dit komt mede door de veranderde doorbloeding. Een thermische beeldcamera is veel gevoeliger en preciezer dan de gevoeligheid van onze eigen handen.

Yvette had al een tijdje moeite met de vlaag van zadels op haar fjord ruin Guuske. Hij bleef enigszins achter bij de ontwikkeling van zijn rugspieren en met de thermische beeldvorming camera had Yvette zadelgerelateerde weefselschade in zijn rug gezien. Het hebben van 5 paarden, betekent een eigen verzameling zadels hebben, maar heel snel besloot Yvette dat ze geen geschikt voor Guuske had.

′′ Toen ik de hulp van Akash Saddlery
riep, had ik me niet kunnen voorstellen dat de oplossing in een zacht boomzadel zou liggen. Sterker nog, ik wist niet eens dat het bestond!

Maar de EDIX Tudor van EDIX zadels bleek de perfecte oplossing!!

Direct na de 1 ste proefrit een foto gemaakt van de onderkant van het zadel. Uit deze foto ' s bleek dat het zadel enigszins overbrugd was, maar dit is makkelijk opgelost door een extra laagje vilt toe te passen in de middelste top insert van het EDIX Merino half dekje.

De volgende dagen heb ik opnieuw foto 's gemaakt met de thermografische camera ( het is immers niet mogelijk om twee keer in snelle opvolging betrouwbare foto' s te maken van hetzelfde paard / zadel). Het resultaat was dat met de huidige spieren van Guuske de drukverdeling van de EDIX Tudor optimaal is. Natuurlijk laat het beeld ook zien dat er enkele gebieden zijn voor verbetering in mijn balans.

Over ongeveer twee maanden controleer ik opnieuw de pasvorm van het Tudor zadel. Door een verhoogde beweging en goed gebruik van de rugspieren door Guuske, zal zijn rug snel ontwikkelen en veranderen, wat zou kunnen betekenen dat ik het vilt in het halve pad moet aanpassen, of misschien in een andere gullet plaat moet stoppen. Het mooie aan de EDIX zachte boomzadel combinaties is dat het heel makkelijk veranderlijk is!

In het begin moest ik wennen aan de flexibiliteit van het nieuwe zadel en de verhoogde beweging van Guuske om een nieuw evenwicht te vinden. Ik kon bijna niet blijven zitten in mijn nieuwe zadel, maar nu, dat ik daar meer aan gewend ben, gaan we letterlijk vooruit in sprongen en grenzen.

Met de paardenmeter. nl het is mijn missie om paarden in emotionele, mentale en atletische topconditie te krijgen en er zijn zoveel aspecten die belangrijk zijn. Maar een comfortabel en passend zadel is een belangrijke basisconditie! 

 
 
 
E-mailen
Map
Instagram