Even voorstellen!

 

EQUUSHAPE:

Equushape is ontstaan vanuit mijn grote passie voor de paardensport die ik al van jongs af aan heb! Ben dan ook al sinds ik besmet ben met het paarden virus op 8 jarige leeftijd actief bezig met paarden en de sport Mijn grote interesse voor het komt mede vanuit mijn eigen paarden, maar ook vanuit de sport. Ik vind de dressuur sport een mooie sport maar word ook erg enthousiast van de Endurance sport wat ik jaren met mijn paard heb beoefend, in deze tak van  sport is het belangrijk altijd het totaal plaatje moet kloppen om  succesvol te zijn. Een goed passend zadel is eigenlijk het allerbelangrijkste in welke tak van sport dan ook! Het is niet altijd makkelijk en soms een flinke uitdaging, ik wilde hier alles over weten en leren, na zelf met mijn eigen paard die een zeer lastig postuur had voor de zoveelste keer over te moeten op een ander zadel zonder het juiste advies hierbij, wist ik het zeker dit wil ik zelf leren! Zelf heb ik een Arabisch Volbloed merrie genaamd Maali die drachtig is van haar eerste veulen, en een grote KWPN ruin genaamd  Voltair. Ook ben ik moeder van 2 mooie zoons, en woonzaam in Purmerend! 


ZADELPASSEN; 

Ik ben bij Saddle Professional de opleiding gaan volgen: dit was erg leuk, interessant, en vooral heel leerzaam. Heb diverse stages gevolgd en ben inmiddels gecertificeerd zadelpasser. Mijn trigger om de opleiding te gaan volgen was ook voor mij dat ik niet de enige was met een paard die geen standaard rug bezat. Dit zijn natuurlijk niet de makkelijkste gevallen om een zadel mooi passend te krijgen als zadelpasser, maar eigenlijk wel de leukste! Ik heb dan ook een aantal zadelmerken die hiervoor wel geschikt zijn! Het welzijn van het paard staat bij mij altijd voorop, in welke discipline je ook actief bent met je paard zorgen we voor de beste bewegingsvrijheid, maar ook fijnste comfort voor paard en ruiter! Mijn eigen expertise ligt toch wel binnen de recreatie, dressuur en endurance dus binnen deze disiplines help ik je graag op weg met je paard! 


RUITERFIT (NESS)

In 2022 slaan we toch wel een nieuwe weg in. Ik ben gestart met een opleiding tot Ruiterfitcoach. Ik kom tijdens zadelconsulten veel problemen tegen die niet alleen aan het paard, en ook niet alleen aan het zadel te wijden zijn. Denk hierbij aan het scheefzakken van het zadel, niet kunnen aanspringen in de goede galop, maar ook problemen als het niet kunnen stilhouden van de benen in het zadel. Maar ook bijvoorbeeld overgewicht, en ruiter die zichzelf niet fit voelen, of juist fit willen blijven om het perfecte team te vormen met hun paard. Ik zou ruiters graag willen helpen bewust te worden van welke voorkeuren, scheefheden en ongemakken je heb als ruiter, die je belemmeren in oefeningen met je paard. We kunnen hier met behulp van oefeningen samen aan werken, trainen om een nog beter balans te krijgen, en dit is straks mogelijk onder persoonlijke begeleiding maar ook in groepsverband. Ook is voeding een heel belangrijk onderdeel, niet alleen voor je paard maar ook voor de ruiter. En fitte ruiter en een fit paard is natuurlijk  het streven voor de perfecte samenwerking tussen beide! Bovendien is natuurlijk sportief bezig zijn wat je rijden ook nog  ten goede komt 2 vliegen in 1 klap, en je doet je paard er een groot plezier mee! 


OPLEIDING EN ONTWIKKELING;

Vorig jaar heb ik de opleiding tot Paarden Sport Masseur om mijn kennis anatomisch en spier technisch gevolgd aan het Nederlands Hippisch Instituut. Ik heb hier veel van geleerd, maar wel besloten dit niet als dienst aan te bieden binnen Equushape gezien een medisch ongemak in mijn hand, wel neem ik uiteraard mijn kennis hierin mee in een consult en tijdens het zadelpassen! Uiteraard volg ik altijd de bijscholing vanuit Saddle Professional, en probeer ik regelmatig deel te nemen aan diverse Webinars. 
 

 

 

 


 


 


 


 


 


 


 


 

 
 
 
E-mailen
Map
Instagram