Vullen & reparatiesVoor het opvullen en bijvullen, maar ook volledig vernieuwen van de vulling van het zadel kan Equushape je van dienst zijn. Na verloop van tijd gaat vulling vervilten, en ontstaan er harde bulten, kuilen en bobbels. Dit is voor het paard uiteraard niet fijn! Het is belangrijk dit tijdig te checken en bij te houden. Afhankelijk van de arbeid die jullie samen verrichten is het raadzaam in keer in de 6  tot 12 maanden het zadel te laten checken. De ene keer zou bijvullen nodig zijn, maar kan ook dat blijkt dat het niet nodig is tijdens een consult. 


Laat met een jong paard je zadel wat vaker checken, ze zullen erg veranderen in bespiering, en het is goed hier natuurlijk op tijd bij te zijn, en regelmatig te laten controleren door een zadelpasser / zadelmaker. eens in de 2 tot 3 jaar is de vulling van een zadel toe aan vervanging. Dit is natuurlijk altijd afhankelijk van het de intensiteit waarmee het zadel gebruikt word, het onderhoud, maar ook het materiaal maar op een geven moment kan de vulling gaan vilten, maar je kan ook niet ongelimiteerd een zadel blijven opvullen. 


Voor het compleet opnieuw vullen van het zadel moet deze mee naar de werkplaats. Dit geldt ook voor reparaties aan het zadel. Wanneer het zadel voorzien is van een compleet nieuwe vulling zal deze naderhand altijd afgepast worden, en in balans gelegd worden op het paard. Bijvullen gebeurt direct in een consult ter plaatse, zo kunnen we daarna nog even met rijden bekijken of dit voldoende is, en kunnen er nog aanpassingen aan gedaan worden. Ik wil altijd het zadel tijdens het rijden zien, mits het een onbeleerd paard is uiteraard met een eerste zadel. zadelkussen gevuld_1
zadelkussen gevuld_1
zadel opnieuw vullen
zadel opnieuw vullen
zadel nieuw wol
zadel nieuw wol
 
 
 
E-mailen
Map
Instagram