nn.

Even voorstellen!

 

EQUUSHAPE:

Equushape is ontstaan vanuit mijn grote passie voor de paardensport die ik al van jongs af aan heb! Ben dan ook al jaren actief bezig met paarden en de sport Mijn grote interesse voor het komt mede vanuit mijn eigen paarden, maar ook vanuit de sport. Een goed passend zadel is eigenlijk het allerbelangrijkste in welke tak van sport dan ook! Het is niet altijd makkelijk en soms een flinke uitdaging, Mijn eigen paard had een zeer moeilijke rug, nadat ik het zoveelste zadel had versleten, en het niet helemaal kunnen verkrijgen van het juiste advies wilde ik hier toch zelf alles over weten en leren en zogezegd de opleiding tot Zadelpasser gaan volgen. Ik heb zelf een  Arabisch volbloed merrie, genaamd Maali en ben dan ook groot liefhebber van het ras.

ZADELPASSEN; 

Ik ben bij Saddle Professional de opleiding gaan volgen: dit was erg leuk, interessant, en vooral heel leerzaam. Heb diverse stages gevolgd en ben inmiddels gecertificeerd zadelpasser. Mijn trigger om de opleiding te gaan volgen was ook voor mij dat ik niet de enige was met een paard die geen standaard rug bezat. Dit zijn natuurlijk niet de makkelijkste gevallen om een zadel mooi passend te krijgen als zadelpasser, maar eigenlijk wel de leukste! Ik heb dan ook een aantal zadelmerken die hiervoor wel geschikt zijn! Het welzijn van het paard staat bij mij altijd voorop, in welke discipline je ook actief bent met je paard zorgen we voor de beste bewegingsvrijheid, maar ook fijnste comfort voor paard en ruiter! Mijn eigen expertise ligt toch wel binnen de "lastige ruggen" dus is je paard ,kort, breed, of heeft hij/zij geen schoft, er is nagenoeg altijd een oplossing en daar sluit mijn werkwijze en assortiment ook mooi op aan! 

RUITERFIT (NESS)

Toch weer iets nieuwa! Ik ben Oktober 2021  gestart met een opleiding tot Ruiterfitcoach. En heb zojuist de laatste module tot Personal Trainer afgerond, en gediplomeerd Ruitervitaalcoach. Ik kom tijdens zadelconsulten veel problemen tegen die niet alleen aan het paard, en ook niet alleen aan het zadel te wijden zijn. Denk hierbij aan het scheefzakken van het zadel, niet kunnen aanspringen in de goede galop, maar ook problemen als het niet kunnen stilhouden van de benen in het zadel. Maar ook bijvoorbeeld overgewicht, en ruiter die zichzelf niet fit voelen, of juist fit willen blijven om het perfecte team te vormen met hun paard. Ik zou ruiters graag willen helpen bewust te worden van welke voorkeuren, scheefheden en ongemakken je heb als ruiter, die je belemmeren in oefeningen met je paard. We kunnen hier met behulp van oefeningen samen aan werken, trainen om een nog beter balans te krijgen, en dit is straks mogelijk onder persoonlijke begeleiding maar ook in groepsverband. Ook is voeding een heel belangrijk onderdeel, niet alleen voor je paard maar ook voor de ruiter. En fitte ruiter en een fit paard is natuurlijk  het streven voor de perfecte samenwerking tussen beide! Bovendien is natuurlijk sportief bezig zijn wat je rijden ook nog  ten goede komt 2 vliegen in 1 klap, en je doet je paard er een groot plezier mee! 


OPLEIDING EN ONTWIKKELING;

In 2020 heb ik de opleiding tot Paarden Sport Masseur om mijn kennis anatomisch en spier technisch gevolgd aan het Nederlands Hippisch Instituut. Ik heb hier veel van geleerd, maar toch besloten dit niet als dienst aan te bieden binnen Equushape gezien een medisch ongemak in mijn hand, wel neem ik uiteraard mijn kennis hierin mee in een consult en tijdens het zadelpassen! Uiteraard volg ik altijd de bijscholing vanuit Saddle Professional, en volg ik diverse masterclasses en online Webinars om mijn kennis te verbreden. Mijn doel is om paarden zo comfortabel mogelijk, met het paardenwelzijn altijd voorop de perfecte combinatie te laten zijn! 
 

 

 

 


 


 


 


 


 


 


 


 

E-mailen
Map
Instagram