nn.

Vullen & reparaties

Voor het opvullen en aanpassen, maar ook volledig vernieuwen van de vulling van het zadel kan Equushape je van dienst zijn. Na verloop van tijd rijd je de vulling van je zadel plat, bij scheefheden word ook de vulling van je zadel scheef. Maar ook kan de vulling op den duur gaan vervilten, er ontstaan dan regelmatig harde bulten, kuilen en bobbels. Dit is voor het paard uiteraard niet fijn! Het is belangrijk dit tijdig te checken en bij te houden. Afhankelijk van de arbeid die jullie samen verrichten is het raadzaam in keer in de 6  tot 12 maanden het zadel te laten checken. 

Laat met een jong paard je zadel wat vaker checken, ze zullen erg veranderen in bespiering de eerste tijd, het is dan ook  goed hier natuurlijk op tijd bij te zijnen regelmatig te laten controleren door een zadelpasser. Eens in de zoveel  jaar is de vulling van een zadel toe aan vervanging. Dit is natuurlijk altijd afhankelijk van het de intensiteit waarmee het zadel gebruikt word, het onderhoud, maar ook het materiaal van de vulling. 

Voor het compleet opnieuw vullen van het zadel moet deze mee genomen worden, dit kan niet op lokatie. Dit geldt ook voor reparaties aan het zadel. Wanneer het zadel voorzien is van een compleet nieuwe vulling zal deze naderhand altijd afgepast worden, en in balans gelegd worden op het paard. Opvullen en aanpassen van de wolvulling gebeurt direct in een consult op locatie. Ik wil (wanneer dit mogelijk is uiteraard) het paard even zien met het zadel onder de ruiter, om alles zo goed mogelijk de kunnen inschatten, aanpassen en nalopen. zadelkussen gevuld_1
zadelkussen gevuld_1
zadel opnieuw vullen
zadel opnieuw vullen
zadel nieuw wol
zadel nieuw wol
E-mailen
Map
Instagram