nn.

Massimo Zadels

De zadels van Massimo zijn geschikt voor vele paarden maar met name voor de wat rondgeribte en korte paarden! Maar ook voor pony's of de super brede paarden kunnen je bij Massimo goed uit de voeten, dit Duitse merk heeft zich verdiept in paarden die juist niet in het standaard plaatje passen, denk hierbij aan weinig draagvlak, korte ruggen, veel schouder en een brede schoft. Veelal gaan deze zadels dus ook goed op koudbloeden denk hierbij aan Tinkers, Haflinger en Fjorden, maar ook rondgeribte Arabisch volbloeden gaan super uit de voeten met een Massimo. Veelal zijn de zadels ook goed aan te passen op Spaanse / PRE paarden, 


 De boommaten gaan maar liefst van 27 t/m 44. En deze zijn zelf nog ruimer mogelijk op aanvraag, De boom (kopijzer) is 2 keer doormiddel van een pers te verbreden of te versmallen. Dit is tot 2 maten mogelijk! Massimo zadels kunnen geleverd worden in het zwart maar ook in diverse tinten bruin. En zij leverbaar met een keilkussen maar ook met een frans kussen. Massimo zadels zijn als vrij kort maar kunnen ook nog met een verkort kussen geleverd worden. Daarnaast heeft Massimo een ruim assortiment aan overige zadel benodigdheden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld singels en stijgbeugel riemen.


Het gehele Massimo assortiment is bij ons bestelbaar, mocht je daarover vragen hebben stel ze gerust. We hebben het Massimo Trail zadel  als Demo zadel, dus daarmee kan tijdens een consult ook proefgereden worden dit is het meest verkochte model van Massimo al jaren lang! De Massimo Trail is een perfect zadel heerlijk lange ritten mee te maken, maar ook word hij heel veelzijdig gebruikt, je kan er gewoon met starten in de Dresssuur, maar ook een sprongetje kan er prima met het zadel gemaakt worden, 


Prijs Massimo Trail: € 2150,00 

Dit is inclusief  afleveren/afpassen op locatie, en de nacontrole. Eerste eventuele pasconsult en rijden met demo zadel is exclusief van het bovenstaande bedrag. 


Er zijn tegen meerprijs heel veel mogelijkheden bij Massimo om het zadel nog persoonlijker te maken, denk hierbij aan naden/sticksels, leerkleuren, lengte van het zweetblad, soorten kussens, ringen, gespen maar ook ophanging van de singelstoten. De levertijd op de compleet gepersonaliseerde zadels zijn wel een week op 12, de standaard uitvoeringen zijn veelal al met 14 dagen leverbaar!


Brede en wolgevulde kussens met breed tussenkanaal

Beschikbaar in: 17.5" / 18.5" zitvlak
Reguliere keilkussens: 42,0 / 44,0 cm
Met Franse kussens: 40,0 / 42,0 cm
Zadelblad: 39,0 / 40,0 cm


massimo
massimoEDIX Soft Tree saddles 


Deze super mooi vormgegeven compleet Engels Soft tree dressuurzadels, zijn gemaakt van zacht en soepel hoogwaardig Turks kalfsleer en zachte lederen panelen gevuld met synthetische wol en een breed kussen kanaal voor een vrije beweging van de wervelkolom en een correcte drukverdeling. De zadels zijn zogenaamde Soft Tree Saddles. Dus er zit een opbouw in maar deze is flexibel dus niet helemaal zoals je van "Boomloos" gewent ben, maar het geeft wel de nodige flexibeliteit en ruimte het zadel pefect passend te krijgen, Het zijn werkelijk prachtige zadels om te zien, close contact, en hebben een monoblad. Dit zorgt voor goede bewegings vrijheid voor je paard maar ook het contact tussen het paard en de ruiter is hierdoor optimaal! 


Dit alles heeft EDIX in een prachtig luxe jasje gestoken en daar waren de EDIX Tudor en de EDIX Yassir deze zadels zijn mooi voor het oog en bovenal van uitstekende kwaliteit. Door korte kussens van het zadel, en de ruime aanpasbaarheid in het Kopijzer welke je in alle maten bij het zadel krijgt zeer geschikt voor ronde en korte paarden/ponys. Denk hierbij aan koudbloeden, Haflingers, Fjorden, Tinkers  maar ook gaan ze heel goed op Arabisch volbloeden, Spaanse/ Pre paarden, maar ook op Friezen zijn de zadels vaak fijn aan te passen. Deze beide modellen zijn ook erg geschikt voor paarden met een brede schoft/schouder, en paartden/pony's die veel ruimte nodig hebben bij de wervelkolom. Grappige is dat ik ze inmiddels ook al aantal keer op super passend heb gekregen met mooie resultaten op paarden met een hoge schoft, ze zijn echt heel veelzijdig aanpasbaar! De zadels worden altijd gebruikt met de daarbij behorende pads, deze zijn verkrijgbaar als volledige pad maar ook als half pad zodat je al je dekjes er gewoon nog onder kan gebruiken ;-) met de pads is het zadel heel mooi aanpasbaar, en word de druk optimaal verdeelt.


Kort samen gevat een nieuw superfijn zadel voor een mooie prijs van uitstekende kwaliteit ben je op zoek naar een ander model van Edix kun je deze ook via ons bestellen! Onder het kopje Soft Tree Saddles heb ik een nog uitgebreidere ervaring/ uitleg beschreven over de Soft Tree saddles, mocht je er meer informatie over willen lezen! 


Prijs EDIX Soft Tree Saddles: 


Edix Tudor & Edix Yassir € 1750,00 

 

Dit is inclusief  afleveren/afpassen op locatie, en de nacontrole. Eerste eventuele pasconsult en rijden met demo zadel is exclusief van het bovenstaande bedrag.

Deze prijs is voor het zadel inclusief kopijzer set, en de fleece zadel hoes, Het zadel moet wel in combinatie met een Unipad, deze zijn in diverse varianten verkrijgbaar vanaf € 119,00. Er is ook de mogelijkheid het zadel te kopen inclusief alle toebehoren, denk hierbij dus aan Uni pad, singel, mono beugelriemen en veiligheidsbeugels hierbij kom je op ongeveer € 2200,00 
 Tekna / Letek


 Zeer betaalbare mooie kwaliteit zadels die op vele paarden aan te passen zijn!  Foto's en bijbehorende prijzen zullen we zsm op de website vermelden. Mocht je tussentijds vragen hebben stel ze gerust per mail / social media.

 

  


E-mailen
Map
Instagram