nn.

MASSIMO TRAIL  
De zadels van het Duitse Massimo werden oorspronkelijk ontworpen voor rondgeribte  paarden met een breed postuur en/of weinig schoft en een korte rug.  Deze paarden kwamen vaak in de problemen met een gewoon zadel, en Massimo besloot een perfect zadel te ontwerpen.
De typsiche probleem type paarden vooral de bredere paarden met korte en ronde rug (Haflinger, Fjord, Tinker en Arabier) werden hierin betrokken in het proces. Door hun gebrek aan schoft, ronde en korte rug bleef een zadel maar moeilijk liggen.
Dit resulteerde in een zadel waarvan de boom van heel smal tot heel breed gaat.
De bredere bomen geven meer steun aan de rug en blijven dus beter liggen. De zadels worden gemaakt met de gewone kussens, of met Franse kussens (vb. 16″ kussen op 17″ zadel). Hierdoor wordt het draagvlak verkleind, maar krijg je toch een zadel waar je als volwassen persoon goed in kan zitten,  Korte paarden hebben vaak het probleem dat het zadel te lang is, en het lenden gebied hindert omdat Massimo hele korte kussens heeft past dit vaak wel! . 
Het trail zadel is geschikt voor alle doeleinde, van dressuur, springen, recreatief rijden of endurance je kunt ze overal voor gebruiken. Ook friezen en spaanse type paarden komen vaak erg goed weg met de Massimo Trail. De zadels hebben een breed tussenkanaal om de wervel kolom goed vrij te houden, maar bieden ook veel vrijheid op de schouder en schoft. De zitting is heerlijk zacht en de wrong bied toch nog de nodige steun.

  • Ruime keuze boommaten, van 27 t/m 42 
  • Beschikbaar in 17.5" / 18.5" zitvlak
  • Reguliere keilkussens: ~ 42,0 / 44,0 cm
  • Met Franse kussens: ~ 40,0 / 42,0 cm
  • Wolvulling echt schapenwol
  • Lange singelstoten en V-web achter
  • Zijn tegen meerprijs kleuren in het leer en sticksels beschikbaar.

                                               PRIJS € 2300,00


E-mailen
Map
Instagram